Select Page

VSI POGOVORI

Uživajte v pogovorih preteklih mesecev
 
Filip Flisar
GOSt

Filip Flisar

Filip Flisar je eden najbolj uspešnih slovenskih smučarjev, ki se lahko pohvali tudi s kristalnim globusom za zmago v skupnem seštevku, svojo tekmovalno pot pa je zaključil pred parimi leti.

Ekipni duh je neverjetnega pomena – večjega kot samo strokovno znanje.

– F. Flisar
knjiga Moja Olimpijada
knjiga meseca

Moja olimpijada

Ilija Trojanow se je poleti 2012 tako kakor večina nas svaljkal pred televizorjem in gledal olimpijske igre v Londonu. Toda dlje ko je opazoval profesionalce na delu, bolj ga je prežemalo neko nezadovoljstvo. Kaj v resnici pomenijo doseženi rezultati, kaj pomenijo vse tiste številke; sekunde, centimetri, točke …? Kako težavni so pravzaprav ti športi in koliko napora je treba, da telo zmore vse te gibe s takšno spretnostjo, močjo, hitrostjo in ne nazadnje eleganco? Ni mu dalo miru, zato je nekega dne skočil s kavča, poiskal svojo staro opremo za džoging in se odpravil teč.

FILIP FLISAR

Ekipni duh je neverjetnega pomena - večjega kot samo strokovno znanje.
alen-kobilica
GOSt

Alen Kobilica

Alen Kobilica je eden izmed najbolj uspešnih slovenskih manekenov. Posnel je več odmevnih kampanj, za svojega manekena pa ga je osebno izbral celo Giorgio Armani. Alen je športnik, motivacijski govornik, soustanovitelj blagovne znamke Indy & Pippa, pred kratkim pa je postal tudi očka.

Naduti ljudje so ponavadi tisti, ki lezejo, vendar še niso nikamor prilezli.

– A. Kobilica
doktor-ti
knjiga meseca

Doktor ti

Sodobna medicina je mogočna, a ni vsemogočna. Rešuje življenja, ne more pa pozdraviti prav vsake bolezni. Oxfordski epidemiolog dr. Jeremy Howick nam predstavi velikanske dosežke, a tudi meje uradne medicine.

Če se zanašamo le na čudežno tableto ali kirurški poseg, preložimo odgovornost za svoje zdravje na druge in se hkrati prikrajšamo za zdravila, ki nas ne stanejo nič, a so nam vedno na voljo, saj jih nosimo v sebi.

alen kobilica

Naduti ljudje so ponavadi tisti, ki lezejo, vendar še niso nikamor prilezli.
Matevž Klanjšek CPO Celtra
GOSt

Matevž Klanjšek

Matevž Klanjšek je so-ustanovitelj in Izvršni Produktni Direktor izredno uspešnega slovenskega tehnološkega podjetja Celtra. Je arhitekt po izobrazbi, kreativec po duši in kljub vsem tem uspehom en izmed najbolj prizemljenih ljudi.

FOMO ni nujno slaba stvar. Je nekaj, kar nas žene, tisto, kar nam daje željo po življenju.

M. Klanjšek
Sužnji zaslona knjiga
knjiga meseca

Sužnji zaslona

Adam Alter je strokovnjak za marketing in predavatelj na Sternovi poslovni šoli Univerze v New Yorku. V svoji razumljivi knjigi, ki je postala mednarodna uspešnica, opisuje vire in vzroke zasvojenosti sodobnega človeka s tehnologijo ter opozarja na pasti, ki jih v ozadju dobičkonosne industrije premišljeno nastavljajo korporacije.

Predvsem pa svetuje, kako se izviti iz suženjstva zaslona ali izkoristiti pozitivne plati njegove hipnotične privlačnosti: le oči moramo od namišljenega sveta digitalnih krajin dvigniti nazaj k človeku – in k samemu sebi.

IZSEK IZ knjige

Ustanovitelj Flappy Bird-a je igrico umaknil s trga, ko je videl, kakšno zasvojenost je povzročila. Kljub temu, da je iz oglasov z njo zaslužil 50.000 USD na dan.
Ema Koselj Emazingcreations
GOSTJA

Ema Koselj

Verjetno skorajda ni več osebe, ki ne bi slišala za Emo Koselj, mlado, uspešno podjetnico, ki je svojo prvo torto spekla pred parimi leti, zdaj pa njeno podjetje zaposluje že kar 10 ljudi, kljub koronski krizi in vsem ostalim izzivom.

Če sama nečesa ne znam, najdem nekoga, ti to opravlja bolje.

E. Koselj
Vida Igličar Na svoji strani
knjiga meseca

100 dni za boljšo mene

Vam lahko 100 dni spremeni življenje? Kaj storite, ko se srečate s poslabšanjem razpoloženja, dvomi vase in skrbmi, ali pa si le želite spremembe, vendar ne veste, kako naprej? Odpravite se na 100-dnevno potovanje do boljšega počutja z enim majhnim dobrim dejanjem na dan.

Vida Igličar se je ob spopadanju z izgorelostjo, slabim razpoloženjem, dvomi vase in skrbmi lotila 100 dni za boljšo mene. Vsak dan je naredila eno majhno dejanje, s katerim je poskrbela za boljše počutje sebe in/ali bližnjih. Vsakič je odgovorila na 3 ključna vprašanja, odgovore opremila z ilustracijo in oboje objavila na Instagramu.

izsek iz pogovora

Želim delati nekaj, kar me veseli, hkrati pa hočem od tega tudi pošteno živeti.
Sara Isakovic Na svoji strani
GOSTJA

dr. Veronika Podgoršek

Dr. Veronika Podgoršek je ena izmed najbolj priznanih družinskih in zakonskih terapevtk, ki je svoje znanje specializirala na Mednarodnem psihoterapevtskem inštitutu v Združenih državah Amerike.

“Strah je nalezljiv.”

V. Podgoršek
Bruno Šimleša kako vzljubimo sebe
knjiga meseca

V času epidemije

Epidemija koronavirusa je postala največja zdravstvena kriza našega časa. Ni ne prva ne zadnja, in morda niti ne najstrašnejša. Verjetno ne bo povzročila več žrtev kot številne druge, vendar si je že v prvih treh mesecih zagotovila rekord: še noben nov virus se ni razširil po svetu tako hitro.

Italijanski pisatelj in fizik Paolo Giordano se sprašuje, kakšne bi utegnile biti njene posledice za našo družbo, ne le za okužene, ampak za celotno družbo. 

izsek iz knjige

Epidemija nas torej spodbuja, da razmišljamo o sebi kot o članu skupnosti.
Sara Isakovic Na svoji strani
GOSTJA

Sara Isaković

Sara Isaković, dobitnica srebrne olimpijske medalje, je svojo neverjetno uspešno kariero iz plavanja nadgradila s psihologijo. Kljub izjemnim uspehom je ostala res prizemljena, taka kot jo poznam iz srednje šole, vedno pozitivna in močna, ne glede na izzive. 

 Stres prepoznamo tudi po zakrčenih ramah.

S. Isaković
Bruno Šimleša kako vzljubimo sebe
knjiga meseca

Kako vzljubimo sebe

»Naš smisel je v tem, da smo z nogami trdno na tleh, s srcem v oblakih in z očmi nad oblaki!«

Bruno Šimleša prikaže ključne korake osebnega razvoja. Zakaj je tako težko ljubiti? Kaj je hvaležnost? Kaj so naše prioritete? Kako spremenimo svoje prepričanje in odnos do sebe? Kako pozitivno mislimo, ne da bi olepševali ali se pretvarjali, da je vse v redu. Kako se otresemo strahov in pomirimo s preteklostjo? V knjigi nam ponuja praktična orodja za temeljito spoznavanje sebe in duhovnih resnic. Izjemno, doživeto in komunikativno branje!

IZSEK IZ pogovora

Pričakovanje ni cilj.
Aljosa-Bagola
GOSTJA

Hajdi Korošec Jazbinšek

Hajdi je izredno uspešna podjetnica, mati dveh čudovitih fantov in nekdanja pevka. Zaslovela je s pesmijo Naš kuža, njen album iz leta 1992 pa je bil prodan v več 60.000 izvodih, za kar je prejela diamantno ploščo. Nastopila je v oddajah Video meh, Lojtrca domačih ’90, Marjanca in Poglej in zadeni. Vodila je oddajo Mini pet, poslušalci Radia Ptuj pa so jo izbrali za 3. naj pevko. Leta 2003 je prišla na avdicijo 2. sezone resničnostnega šova Popstars.

 Najbolj pomemben je networking.

Hajdi K. J.

izsek iz knjige

Nič ne bo tako okrepilo vašega ugleda tako kot sposobnost, da molčite in pozorno poslušate druge.- Leonardo da Vinci
7 skrivnosti uspeha
knjiga meseca

7 skrivnosti uspeha

Dr. Kenan Crnkić v svoji uspešnici piše o tem, da uspeh ni povezan s srečo, izobrazbo, premožnostjo ali naključjem, temveč z znanjem, spretnostjo in prizadevnostjo.

Navdihujoča knjižica, v kateri se prepletajo življenjska spoznanja, citati, anekdote in zelo praktični nasveti za uspeh, je bila v prvem letu po izidu desetkrat ponatisnjena ter prevedena v več jezikov.

Fotografije z oktobrskega

dogodka

Aljosa-Bagola

Gaja Prestor

Oktobrska sogovornica je pevka s sanjskim glasom in ženska, ki ji kljub rosnim 20 letom lahko rečemo diva. Nominirana je bila za fatalno žensko in nastopila tudi na EMI. Svojo medijsko pojavnost izkoriša tudi da ozavešča o normalnosti ženskega telesa in s svojimi besedami mnogim vliva samozavest.

 Delim svojo energijo z ljudmi, ki mislim, da so je vredni.

G. Prestor
knjiga meseca

Normalni ljudje

Sally Rooney se je s knjigo Normalni ljudje zavihtela na lestvico najboljših modernih klasik.

Čudovita a hkrati preprosta intimna pripoved o dveh osebah, ki skozi leta krmarita med družbenimi pritiski, osebnimi krizami in individualnimi pričakovanji, je obenem univerzalna zgodba o razmerjih moči v sodobnem partnerskem odnosu, v kateri se prepozna vsakdo od nas. 

Aljosa-Bagola

Aljoša Bagola

Septembrski sogovornik je izredno priljubljen predavatelj ter eden najbolj priznanih in največkrat nagrajenih slovenskih oglaševalskih kreativnih direktorjev. Govorila sva o odnosih, vzgoji otrok in njihovem odraščanju v sodobnem svetu, stresu in pritisku v službi ter vsakodnevnem življenju.

 Sreča je posledica, ne cilj.”

-A.Bagola

Fotografije s septembrskega dogodka

knjiga meseca

Kako izgoreti

V svoji prvi knjigi nas Aljoša Bagola z besednimi igrami mojstrsko popelje med navdihujoče življenjske zgodbe, svoja spoznanja ter kreativna razmišljanja o tem, kako se učinkovito spoprijeti s podivjanostjo sodobnega sveta ter kljub vsemu v njem najti kanček utehe, pomirjenosti in optimizma.

Slovenci veljamo za izredno priden in marljiv narod, velikokrat na robu izgorelosti, zato verjamem, da se bo marsikdo našel v najinem pogovoru.