Select Page

VSI POGOVORI

Uživajte v pogovorih preteklih mesecev
 
Nastja Kramer Pesek
GOStja

David Zupančič

David Zupančič je specializant infektologije, očka, mož, podcaster, spletni vplivnež in po novem tudi avtor uspešnice Življenje v sivi coni.

NASTJA KRamer pesek

"Vedno pravim, da ne bi stvari spreminjala za nazaj. "
Nastja Kramer Pesek
GOStja

Nastja Kramer Pesek

Nastja Kramer Pesek je so-ustanoviteljica spletne trgovine z zdravo prehrano Malinca.si, z možem Filipom Peskom pa sta pred kratkim postala starša malemu Mateu. V tokratni epizodi sta se z Ajdo dotaknili tako poslovne kot privatne strani njenega življenja.

“Vedno pravim, da ne vi spreminjala stvari za nazaj.

– N. Kramer Pesek
Srečo, prosim
knjiga meseca

Čuječnost za starše

Čuječnost, priljubljeno metodo za aktivno povečanje zbranosti in zmožnosti obvladovanje stresa, lahko koristno uporabimo tudi pri vzgoji. V tej praktični in nadvse uporabni knjigi boste izvedeli, kako lahko z njeno pomočjo olajšamo porod in prva leta starševstva ter vzgojimo zadovoljne, umirjene, ustvarjalne in samozavestne otroke.

ALJOŠA BAGOLA

"Ne dopustimo, da kar je kdo rekel, postane naš pekel."
Aljoša Bagoa Srečo, prosim, Ajda Urankar
GOSt

Aljoša Bagola

Aljoša Bagola je eden najbolj priljubljenih avtorjev in kreativni direktor desetletja. Pred enim letom je izdal svojo prvo knjigo Kako izgoreti, ki je takoj postala uspešnica in celo najbolj prodajana knjiga preteklega leta. Letos je na svoj kup uspehov dodal še kipec fatalnega moškega.

Ko smo nalašč v aritmetični sredini, se odrečemo svoji ednini.

– A. Bagola
Srečo, prosim
knjiga meseca

Srečo, prosim

Aljoša Bagola se v novi knjigi zakoplje v raziskovanje nadvse izmuzljive in težko dosegljive sreče.

Pri tem ugotavlja, da naša sreča v resnici ni odvisna od tega, kako uspešni smo v posnemanju uspeha drugih, ampak predvsem od poguma in odločenosti, da se soočimo tudi s svojimi temnimi platmi in jih zdravo priključimo svoji celovitosti. Le tako lahko odkrijemo in uresničimo svojo edinstvenost – svoje bistvo.

PETRA KERČMAR

‘’Kar si želim izvedeti, to izvem - včasih malo bolj na miren način, včasih mogoče tudi z malo prerekanja. A na koncu še kar dobim kar si želim.”
Petra Kerčmar
GOStJA

Petra Kerčmar

Petra Kerčmar je izredno priljubljena voditeljica večernih poročil, z večletnimi izkušnjami.

Smo ljudje, delamo napake, bog pomagaj, tako je!’

– P. Kerčmar
Dobra slovenska kuhinja
knjiga meseca

Dobra slovenska kuhinja

Izbor 100 receptov iz legendarne izdaje SLOVENSKA KUHINJA priznanega in mednarodno uveljavljenega kuharskega mojstra Slavka Adamljeta. Recepti so opremljeni z novimi fotografijami jedi, ob katerih se vam bodo cedile sline.

V knjigi so zastopane Gorenjska kuhinja, Dolenjska in belokranjska kuhinja, Koroška kuhinja, Štajerska in prekmurska kuhinja ter Primorska in notranjska kuhinja. 

nika kovač

Mi smo res en tak urejen kaos.
Nika Kovac
GOStJA

Nika Kovač

Nika Kovač je antropologinja, sociologinja, avtorica 3 knjig in direktorica Inštituta 8. Marec.

“Ko sem prejela mail iz pisarne Baracka Obame, sem bila prepričana, da je spam.

– N. Kovač
pogumne-punce
knjiga meseca

Pogumne punce

Knjiga direktorice Inštituta 8. marec in znane aktivistke za enakopravnost spolov Nike Kovač nam predstavlja 30 punc – Slovenk in tujk – ki so s svojimi pogumnimi dejanji spreminjale svet. Njihove zmage naj nas navdihnejo za povezovanje in ustvarjanje boljšega jutri.

Za vse! Kajti če so zmogle one – zmoremo tudi mi.

Nina Gaspari podcast Na svoji strani
GOStJA

Nina Gaspari

Nina Gaspari je strokovnjakinja za medije, podcasterka, učiteljica joge ter mentorica mnogim podjetnicam.

Vse je okej.

– N. Gaspari
Ameriška tla Jeanine Cummins
knjiga meseca

Ameriška tla

Pretresljivi roman Jeanine Cummins o stiskah mehiških beguncev, ki si prizadevajo ubežati neperspektivnemu ali celo pogubnemu domačemu okolju in prečkati ameriško mejo, je v ZDA že pred izidom dvignil veliko prahu in takoj postal mednarodna uspešnica.

nina gaspari

Pomembno je, da najdeš svoje zadovoljstvo. Tako si lahko tudi boljši partner.
Filip Flisar
GOSt

Filip Flisar

Filip Flisar je eden najbolj uspešnih slovenskih smučarjev, ki se lahko pohvali tudi s kristalnim globusom za zmago v skupnem seštevku, svojo tekmovalno pot pa je zaključil pred parimi leti.

Ekipni duh je neverjetnega pomena – večjega kot samo strokovno znanje.

– F. Flisar
knjiga Moja Olimpijada
knjiga meseca

Moja olimpijada

Ilija Trojanow se je poleti 2012 tako kakor večina nas svaljkal pred televizorjem in gledal olimpijske igre v Londonu. Toda dlje ko je opazoval profesionalce na delu, bolj ga je prežemalo neko nezadovoljstvo. Kaj v resnici pomenijo doseženi rezultati, kaj pomenijo vse tiste številke; sekunde, centimetri, točke …? Kako težavni so pravzaprav ti športi in koliko napora je treba, da telo zmore vse te gibe s takšno spretnostjo, močjo, hitrostjo in ne nazadnje eleganco? Ni mu dalo miru, zato je nekega dne skočil s kavča, poiskal svojo staro opremo za džoging in se odpravil teč.

FILIP FLISAR

Ekipni duh je neverjetnega pomena - večjega kot samo strokovno znanje.
alen-kobilica
GOSt

Alen Kobilica

Alen Kobilica je eden izmed najbolj uspešnih slovenskih manekenov. Posnel je več odmevnih kampanj, za svojega manekena pa ga je osebno izbral celo Giorgio Armani. Alen je športnik, motivacijski govornik, soustanovitelj blagovne znamke Indy & Pippa, pred kratkim pa je postal tudi očka.

Naduti ljudje so ponavadi tisti, ki lezejo, vendar še niso nikamor prilezli.

– A. Kobilica
doktor-ti
knjiga meseca

Doktor ti

Sodobna medicina je mogočna, a ni vsemogočna. Rešuje življenja, ne more pa pozdraviti prav vsake bolezni. Oxfordski epidemiolog dr. Jeremy Howick nam predstavi velikanske dosežke, a tudi meje uradne medicine.

Če se zanašamo le na čudežno tableto ali kirurški poseg, preložimo odgovornost za svoje zdravje na druge in se hkrati prikrajšamo za zdravila, ki nas ne stanejo nič, a so nam vedno na voljo, saj jih nosimo v sebi.

alen kobilica

Naduti ljudje so ponavadi tisti, ki lezejo, vendar še niso nikamor prilezli.
Matevž Klanjšek CPO Celtra
GOSt

Matevž Klanjšek

Matevž Klanjšek je so-ustanovitelj in Izvršni Produktni Direktor izredno uspešnega slovenskega tehnološkega podjetja Celtra. Je arhitekt po izobrazbi, kreativec po duši in kljub vsem tem uspehom en izmed najbolj prizemljenih ljudi.

FOMO ni nujno slaba stvar. Je nekaj, kar nas žene, tisto, kar nam daje željo po življenju.

M. Klanjšek
Sužnji zaslona knjiga
knjiga meseca

Sužnji zaslona

Adam Alter je strokovnjak za marketing in predavatelj na Sternovi poslovni šoli Univerze v New Yorku. V svoji razumljivi knjigi, ki je postala mednarodna uspešnica, opisuje vire in vzroke zasvojenosti sodobnega človeka s tehnologijo ter opozarja na pasti, ki jih v ozadju dobičkonosne industrije premišljeno nastavljajo korporacije.

Predvsem pa svetuje, kako se izviti iz suženjstva zaslona ali izkoristiti pozitivne plati njegove hipnotične privlačnosti: le oči moramo od namišljenega sveta digitalnih krajin dvigniti nazaj k človeku – in k samemu sebi.

IZSEK IZ knjige

Ustanovitelj Flappy Bird-a je igrico umaknil s trga, ko je videl, kakšno zasvojenost je povzročila. Kljub temu, da je iz oglasov z njo zaslužil 50.000 USD na dan.
Ema Koselj Emazingcreations
GOSTJA

Ema Koselj

Verjetno skorajda ni več osebe, ki ne bi slišala za Emo Koselj, mlado, uspešno podjetnico, ki je svojo prvo torto spekla pred parimi leti, zdaj pa njeno podjetje zaposluje že kar 10 ljudi, kljub koronski krizi in vsem ostalim izzivom.

Če sama nečesa ne znam, najdem nekoga, ti to opravlja bolje.

E. Koselj
Vida Igličar Na svoji strani
knjiga meseca

100 dni za boljšo mene

Vam lahko 100 dni spremeni življenje? Kaj storite, ko se srečate s poslabšanjem razpoloženja, dvomi vase in skrbmi, ali pa si le želite spremembe, vendar ne veste, kako naprej? Odpravite se na 100-dnevno potovanje do boljšega počutja z enim majhnim dobrim dejanjem na dan.

Vida Igličar se je ob spopadanju z izgorelostjo, slabim razpoloženjem, dvomi vase in skrbmi lotila 100 dni za boljšo mene. Vsak dan je naredila eno majhno dejanje, s katerim je poskrbela za boljše počutje sebe in/ali bližnjih. Vsakič je odgovorila na 3 ključna vprašanja, odgovore opremila z ilustracijo in oboje objavila na Instagramu.

izsek iz pogovora

Želim delati nekaj, kar me veseli, hkrati pa hočem od tega tudi pošteno živeti.
Sara Isakovic Na svoji strani
GOSTJA

dr. Veronika Podgoršek

Dr. Veronika Podgoršek je ena izmed najbolj priznanih družinskih in zakonskih terapevtk, ki je svoje znanje specializirala na Mednarodnem psihoterapevtskem inštitutu v Združenih državah Amerike.

“Strah je nalezljiv.”

V. Podgoršek
Bruno Šimleša kako vzljubimo sebe
knjiga meseca

V času epidemije

Epidemija koronavirusa je postala največja zdravstvena kriza našega časa. Ni ne prva ne zadnja, in morda niti ne najstrašnejša. Verjetno ne bo povzročila več žrtev kot številne druge, vendar si je že v prvih treh mesecih zagotovila rekord: še noben nov virus se ni razširil po svetu tako hitro.

Italijanski pisatelj in fizik Paolo Giordano se sprašuje, kakšne bi utegnile biti njene posledice za našo družbo, ne le za okužene, ampak za celotno družbo. 

izsek iz knjige

Epidemija nas torej spodbuja, da razmišljamo o sebi kot o članu skupnosti.
Sara Isakovic Na svoji strani
GOSTJA

Sara Isaković

Sara Isaković, dobitnica srebrne olimpijske medalje, je svojo neverjetno uspešno kariero iz plavanja nadgradila s psihologijo. Kljub izjemnim uspehom je ostala res prizemljena, taka kot jo poznam iz srednje šole, vedno pozitivna in močna, ne glede na izzive. 

 Stres prepoznamo tudi po zakrčenih ramah.

S. Isaković
Bruno Šimleša kako vzljubimo sebe
knjiga meseca

Kako vzljubimo sebe

»Naš smisel je v tem, da smo z nogami trdno na tleh, s srcem v oblakih in z očmi nad oblaki!«

Bruno Šimleša prikaže ključne korake osebnega razvoja. Zakaj je tako težko ljubiti? Kaj je hvaležnost? Kaj so naše prioritete? Kako spremenimo svoje prepričanje in odnos do sebe? Kako pozitivno mislimo, ne da bi olepševali ali se pretvarjali, da je vse v redu. Kako se otresemo strahov in pomirimo s preteklostjo? V knjigi nam ponuja praktična orodja za temeljito spoznavanje sebe in duhovnih resnic. Izjemno, doživeto in komunikativno branje!

IZSEK IZ pogovora

Pričakovanje ni cilj.
Aljosa-Bagola
GOSTJA

Hajdi Korošec Jazbinšek

Hajdi je izredno uspešna podjetnica, mati dveh čudovitih fantov in nekdanja pevka. Zaslovela je s pesmijo Naš kuža, njen album iz leta 1992 pa je bil prodan v več 60.000 izvodih, za kar je prejela diamantno ploščo. Nastopila je v oddajah Video meh, Lojtrca domačih ’90, Marjanca in Poglej in zadeni. Vodila je oddajo Mini pet, poslušalci Radia Ptuj pa so jo izbrali za 3. naj pevko. Leta 2003 je prišla na avdicijo 2. sezone resničnostnega šova Popstars.

 Najbolj pomemben je networking.

Hajdi K. J.

izsek iz knjige

Nič ne bo tako okrepilo vašega ugleda tako kot sposobnost, da molčite in pozorno poslušate druge.- Leonardo da Vinci
7 skrivnosti uspeha
knjiga meseca

7 skrivnosti uspeha

Dr. Kenan Crnkić v svoji uspešnici piše o tem, da uspeh ni povezan s srečo, izobrazbo, premožnostjo ali naključjem, temveč z znanjem, spretnostjo in prizadevnostjo.

Navdihujoča knjižica, v kateri se prepletajo življenjska spoznanja, citati, anekdote in zelo praktični nasveti za uspeh, je bila v prvem letu po izidu desetkrat ponatisnjena ter prevedena v več jezikov.

Fotografije z oktobrskega

dogodka

Aljosa-Bagola

Gaja Prestor

Oktobrska sogovornica je pevka s sanjskim glasom in ženska, ki ji kljub rosnim 20 letom lahko rečemo diva. Nominirana je bila za fatalno žensko in nastopila tudi na EMI. Svojo medijsko pojavnost izkoriša tudi da ozavešča o normalnosti ženskega telesa in s svojimi besedami mnogim vliva samozavest.

 Delim svojo energijo z ljudmi, ki mislim, da so je vredni.

G. Prestor
knjiga meseca

Normalni ljudje

Sally Rooney se je s knjigo Normalni ljudje zavihtela na lestvico najboljših modernih klasik.

Čudovita a hkrati preprosta intimna pripoved o dveh osebah, ki skozi leta krmarita med družbenimi pritiski, osebnimi krizami in individualnimi pričakovanji, je obenem univerzalna zgodba o razmerjih moči v sodobnem partnerskem odnosu, v kateri se prepozna vsakdo od nas. 

Aljosa-Bagola

Aljoša Bagola

Septembrski sogovornik je izredno priljubljen predavatelj ter eden najbolj priznanih in največkrat nagrajenih slovenskih oglaševalskih kreativnih direktorjev. Govorila sva o odnosih, vzgoji otrok in njihovem odraščanju v sodobnem svetu, stresu in pritisku v službi ter vsakodnevnem življenju.

 Sreča je posledica, ne cilj.”

-A.Bagola

Fotografije s septembrskega dogodka

knjiga meseca

Kako izgoreti

V svoji prvi knjigi nas Aljoša Bagola z besednimi igrami mojstrsko popelje med navdihujoče življenjske zgodbe, svoja spoznanja ter kreativna razmišljanja o tem, kako se učinkovito spoprijeti s podivjanostjo sodobnega sveta ter kljub vsemu v njem najti kanček utehe, pomirjenosti in optimizma.

Slovenci veljamo za izredno priden in marljiv narod, velikokrat na robu izgorelosti, zato verjamem, da se bo marsikdo našel v najinem pogovoru.