Select Page

VSI POGOVORI

Uživajte v pogovorih preteklih mesecev
 
Sara Isakovic Na svoji strani
GOSTJA

dr. Veronika Podgoršek

Dr. Veronika Podgoršek je ena izmed najbolj priznanih družinskih in zakonskih terapevtk, ki je svoje znanje specializirala na Mednarodnem psihoterapevtskem inštitutu v Združenih državah Amerike.

“Strah je nalezljiv.”

V. Podgoršek
Bruno Šimleša kako vzljubimo sebe
knjiga meseca

V času epidemije

Epidemija koronavirusa je postala največja zdravstvena kriza našega časa. Ni ne prva ne zadnja, in morda niti ne najstrašnejša. Verjetno ne bo povzročila več žrtev kot številne druge, vendar si je že v prvih treh mesecih zagotovila rekord: še noben nov virus se ni razširil po svetu tako hitro.

Italijanski pisatelj in fizik Paolo Giordano se sprašuje, kakšne bi utegnile biti njene posledice za našo družbo, ne le za okužene, ampak za celotno družbo. 

izsek iz knjige

Epidemija nas torej spodbuja, da razmišljamo o sebi kot o članu skupnosti.
Sara Isakovic Na svoji strani
GOSTJA

Sara Isaković

Sara Isaković, dobitnica srebrne olimpijske medalje, je svojo neverjetno uspešno kariero iz plavanja nadgradila s psihologijo. Kljub izjemnim uspehom je ostala res prizemljena, taka kot jo poznam iz srednje šole, vedno pozitivna in močna, ne glede na izzive. 

 Stres prepoznamo tudi po zakrčenih ramah.

S. Isaković
Bruno Šimleša kako vzljubimo sebe
knjiga meseca

Kako vzljubimo sebe

»Naš smisel je v tem, da smo z nogami trdno na tleh, s srcem v oblakih in z očmi nad oblaki!«

Bruno Šimleša prikaže ključne korake osebnega razvoja. Zakaj je tako težko ljubiti? Kaj je hvaležnost? Kaj so naše prioritete? Kako spremenimo svoje prepričanje in odnos do sebe? Kako pozitivno mislimo, ne da bi olepševali ali se pretvarjali, da je vse v redu. Kako se otresemo strahov in pomirimo s preteklostjo? V knjigi nam ponuja praktična orodja za temeljito spoznavanje sebe in duhovnih resnic. Izjemno, doživeto in komunikativno branje!

IZSEK IZ pogovora

Pričakovanje ni cilj.
Aljosa-Bagola
GOSTJA

Hajdi Korošec Jazbinšek

Hajdi je izredno uspešna podjetnica, mati dveh čudovitih fantov in nekdanja pevka. Zaslovela je s pesmijo Naš kuža, njen album iz leta 1992 pa je bil prodan v več 60.000 izvodih, za kar je prejela diamantno ploščo. Nastopila je v oddajah Video meh, Lojtrca domačih ’90, Marjanca in Poglej in zadeni. Vodila je oddajo Mini pet, poslušalci Radia Ptuj pa so jo izbrali za 3. naj pevko. Leta 2003 je prišla na avdicijo 2. sezone resničnostnega šova Popstars.

 Najbolj pomemben je networking.

Hajdi K. J.

izsek iz knjige

Nič ne bo tako okrepilo vašega ugleda tako kot sposobnost, da molčite in pozorno poslušate druge.- Leonardo da Vinci
7 skrivnosti uspeha
knjiga meseca

7 skrivnosti uspeha

Dr. Kenan Crnkić v svoji uspešnici piše o tem, da uspeh ni povezan s srečo, izobrazbo, premožnostjo ali naključjem, temveč z znanjem, spretnostjo in prizadevnostjo.

Navdihujoča knjižica, v kateri se prepletajo življenjska spoznanja, citati, anekdote in zelo praktični nasveti za uspeh, je bila v prvem letu po izidu desetkrat ponatisnjena ter prevedena v več jezikov.

Fotografije z oktobrskega

dogodka

Aljosa-Bagola

Gaja Prestor

Oktobrska sogovornica je pevka s sanjskim glasom in ženska, ki ji kljub rosnim 20 letom lahko rečemo diva. Nominirana je bila za fatalno žensko in nastopila tudi na EMI. Svojo medijsko pojavnost izkoriša tudi da ozavešča o normalnosti ženskega telesa in s svojimi besedami mnogim vliva samozavest.

 Delim svojo energijo z ljudmi, ki mislim, da so je vredni.

G. Prestor
knjiga meseca

Normalni ljudje

Sally Rooney se je s knjigo Normalni ljudje zavihtela na lestvico najboljših modernih klasik.

Čudovita a hkrati preprosta intimna pripoved o dveh osebah, ki skozi leta krmarita med družbenimi pritiski, osebnimi krizami in individualnimi pričakovanji, je obenem univerzalna zgodba o razmerjih moči v sodobnem partnerskem odnosu, v kateri se prepozna vsakdo od nas. 

Aljosa-Bagola

Aljoša Bagola

Septembrski sogovornik je izredno priljubljen predavatelj ter eden najbolj priznanih in največkrat nagrajenih slovenskih oglaševalskih kreativnih direktorjev. Govorila sva o odnosih, vzgoji otrok in njihovem odraščanju v sodobnem svetu, stresu in pritisku v službi ter vsakodnevnem življenju.

 Sreča je posledica, ne cilj.”

-A.Bagola

Fotografije s septembrskega dogodka

knjiga meseca

Kako izgoreti

V svoji prvi knjigi nas Aljoša Bagola z besednimi igrami mojstrsko popelje med navdihujoče življenjske zgodbe, svoja spoznanja ter kreativna razmišljanja o tem, kako se učinkovito spoprijeti s podivjanostjo sodobnega sveta ter kljub vsemu v njem najti kanček utehe, pomirjenosti in optimizma.

Slovenci veljamo za izredno priden in marljiv narod, velikokrat na robu izgorelosti, zato verjamem, da se bo marsikdo našel v najinem pogovoru.